Mjölkfria kanelbullar med mandelKlassiska kanelbullar i mjölkfri tappning får extra smak av mandelmassa. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Smula jästen i en bunke. Värm havremjölk och olja i en kastrull tills blandningen är 37 grader varm. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt därefter resten. Tillsätt kardemumma, socker och salt och därefter hälften av vetemjölet. Knåda in vetemjöl tills det blir en smidig deg och knåda därefter degen i hushållsassistent i 10 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en kvadrat på cirka 25X25 centimeter. Rör samman margarin, salt, strösocker, kanel och mandelmassa. Bred ut fyllningen över degen. Rulla sedan ihop degen mot dig och lägg skarven underst. Skär rullen i 20-30 stycken skivor, beroende på hur tjocka du vill ha dina bullar. Lägg ut i formar på en plåt eller på bakplåtspapper. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller hackad mandel. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen tills de fått fin färg, cirka 10-12 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KolakakaKolakaka till klassisk och trendig fika!Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan! Fars dag 10 novemberFrukost på sängen till farGlöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst. Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!
God mat måste inte ta lång tid. Men klassiska långkok är utan tvekan bästa vägen till riktigt goda grytor. Och tvärtom mot vad man kan tro är långkok bekväm mat. När du har gjort för-beredelserna sköter maten sig själv på spisen. Dessutom går den ofta fint att förbereda en dag i förväg. |
|